Välkommen till Ridersport.se för att hyra din lastbil för transport av häst!

Boka lastbilen genom att ringa 0431-302040 eller mejla info@ridersport.se

Hästlastbilen passar bra att hyra för dig som bor i Båstad, Ängelholm, Helsingborg, Halmstad eller andra delar av Skåne/Halland samt Småland. Vår hästlastbil utgår från Ridersports butik och lager på Tomtaholmsvägen 1, 269 41 Östra Karup, Båstad. Boka lastbilen genom att ringa 0431-302040 eller mejla info@ridersport.se

Hästlastbilen uthyres per dag (8h) eller per dygn (24h) eller per weekend (fredag till måndag).

Ridersports hästlastbil är en modern, säker och mycket lättkörd lastbil.

Hytten har plats för 3 personer och hästdelen är av den säkra stuterimodellen vilket utesluter risken att hästen "hoppar över bommen" eftersom att dörrarna in till hästen är helt stängda.

Hästlastbilen är välutrustad med övervakningskamera och temperaturdisplay i förarhytten för hästen, backkamera, navigator, klimatanläggning och farthållare. Lastbilen har en stark motor på hela 165 hk och manuell växellåda. Maxlast 850kg. Körs med B-körkort.

 

Prislista:

Bokningsavgift på 500:- betalas vid bokning och återbetalas ej vid avbokning. Bokningsavgiften dras av från hyreskostnaden.

Dag (8 timmar): 1199 kr inklusive 15 fria mil

Dygn (24 timmar): 1449 kr inklusive 25 fria mil

Weekend (Fre-Mån): 2898:- kr inklusive 50 fria mil   

 

Rutiner & Säkerhet

När hästlastbilen hämtas är den tom på spån, rengjord och desinficierad för att undvika smittor och hålla bilen i toppskick. Även inredningen i hytten är rengjord samt alla viktiga vätskor som olja, kylarvätska och spolarvätska är kontrollerade mellan varje uthyrning. Allt för att både förare och hästar ska vara trygga med att hyra vår bil. 

Bra att veta

Vi har tillstånd utfärdade av Jordbruksverket för att få lov att hyra ut djurtransport. Hästlastbilen är besiktigad av Länsstyrelsen och har även Transportörtillstånd för långa transporter inom Europa. Vi är certifierade biluthyrare med hyrbilsfösäkring. Lastbilen är utrustad med stuteriinredning med kamera över hästdelen, backkamera, mkt packutrymmen, dragkrok och många fler bekvämligheter.

OBS Hästlastbilen går bara att hämta och lämna under våra ordinarie öppettider.

Mån-Fre: 10-18

Lör: 10-14

Sön: Stängt

 

FRÅGOR OCH SVAR - RIDERSPORTS HÄSTLASTBIL FÖR UTHYRNING

Vad ska jag ha med mig när jag ska hämta hästlastbilen? När du hämtar upp hästlastbilen du har hyrt av Ridersport ska du ha med dig körkort, för dig som hämtar bilen och för eventuella chaufförer. Det tar ca 20 minuter att kontrollera bilen för avgång samt kontrollera avtal.

Hur betalar jag min hyrbil? Den beräknade hyran betalas i förskott. Eventuella ändringar justeras vid återlämning. Betalningen sker med hyrestagarens fysiska kredit-/bankkort. OBS Swish och kontanta medel godtages ej.

Får jag köra utomlands med bilen eller släpet? Du får inte föra hästlastbilen utanför Sveriges gränser utan ett skriftligt godkännande ifrån Ridersport.

Får man övningsköra med Ridersports hästlastbil? Det är inte tillåtet att använda Ridersports hästlastbil för övningskörning.

Vad gäller vid avbokning eller ändring av hyrestiden? Vi önskar att avbokning meddelas oss senast 24 timmar innan bokad hyresperiod, detta gäller även om du vill minska hyresperiodens längd. Förlängning av hyresperioden kan endast godkännas av Ridersport, då annan kund kan ha bokat bilen. 

Någon återbetalning av del av hyra om man bokat hästlastbilen görs först för tidsperiod efter 24 timmar från tillfället då Ridersport från kund fick önskemål om ändring av hyrestid. Detta innebär även att någon återbetalning av del av hyra om man bokat hästlastbilen ett dygn men inte använder fordonet ett dygn ej sker.

Kan jag förlänga en hyra om jag vill ha hästlastbilen längre än avtalat? I dessa fall är det viktigt att ringa Ridersport så att ingen bokat hästlastbilen efter din avtalade inlämningstid. Om Ridersport ger klartecken till att hyran kan förlängas kommer både tid och i vissa fall extra kilometer debuteras vid inlämning.

Hur avbokar jag hästlastbilen? För att avboka din hästlastbil ringer du till Ridersport på 0431-30 20 40 under ordinarie öppettid, måndag-fredag kl 10.00-18.00 samt lördag kl 10.00-14.00. Ridersport kan inte hantera mail eller andra meddelanden för avbokning av hästlastbilen.

Kan fler personer köra hästlastbilen under hyrestiden? Alla personer som ska köra hästlastbilen måste vara noterade på hyreskontraktet. Personerna måste vara med och kunna visa upp giltigt körkort vid uthämtningstillfället.

Måste jag skaffa en specifik försäkring? Ridersports hästlastbil är hyrbilsförsäkrad. Du behöver alltså inte skaffa en egen försäkring.

Kan jag hämta upp lastbilen dagen före själva hyran eller lämna tillbaka den dagen därpå? En dygnshyra är 24 timmar. Bokar ni lastbilen med hämtning klockan 18.00 och återlämnar den klockan 18.00 dagen därpå räknas kostnaden som ett dygn. Samma sak om ni vill hämta upp den kl 10.00, då sker återlämnandet senast klockan 10.00 dagen därpå vid en dygnshyra.

Önskar du att hämta lastbilen kvällen innan och återlämna den dagen efter själva hyresdagen, då betalar du för två dygn. T.ex. bilen hämtas på onsdag kväll, själva användningen sker på torsdagen och bilen återlämnas fredag betyder två dygns hyresavgift.

Måste jag tanka innan återlämnandet av lastbilen? Ja, hästlastbilen är fulltankad när du hämtar den och ska återlämnas fulltankad. I hyran ingår inte kostnader för drivmedel eller annat förbrukningsmaterial. Hästlastbilen är fulltankad när den hämtas och ska vara fulltankad vid återlämning. En mack som säljer diesel finns i närheten av Ridersport. Om hästlastbilen ändå inte återlämnas fulltankad kan en upptankningsavgift om 300 kr tas ut utöver bränslekostnaden.

Måste jag städa hästlastbilen vid återlämning? Ja, hästlastbilen är städad när du hämtar den och ska återlämnas städad och rengjord. Hytten ska vara städad från skräp och personliga tillhörigheter samt sopat/borstat golv. Hästdelen och utrustningsdelen längst bak ska tömmas på spån och sopas ur. 

I de fall hästlastbilen återlämnas helt ostädad debiteras 899 kr för städning. Se till att du har tillräckligt med tid för städning och tankning före återlämningen av lastbilen. Annars debiteras du för städning och tankning.

Hur skyddar jag min häst under transporten? Vi rekommenderar att ni använder specifika transportskydd för att undvika skador.

Jag har problem med lastbilen under min hyresperiod, vem ringer jag? Om ett problem uppstår under din hyra, rekommenderar vi dig att ringa de telefonnummer som finns angivna i Katastrofplanen.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen