Hästtäcken

Hästtäcken

Vi på Ridersport har valt att specialisera oss på olika alternativ till hästtäcken som erbjuds på marknaden. Hos oss hittar du det det mesta inom hästtäcke, allt ifrån ett traditionellt regntäcke till teknologiska avancerade täcken för häst. En viktig aspekt är att du ska hitta de täcken som behövs för att din häst ska må som allra bäst. 

Hästtäcken med bland annat 100g & 200g fyllning håller din häst varm

Våra olika hästtäcken skyddar mot exempelvis kylan, solen, regn, svett och även mot insekter. För att inte din häst heller ska frysa har vi hästtäcke 100g fyllning men också hästtäcke 200g fyllning beroende på vad just din häst behöver. Kika in vårt breda sortiment för att hitta just det hästtäcke som du letar efter. Stäng

Heltäckande sortiment av hästtäcken

För oss är det allra viktigaste att just du hittar häst täcken som passar din häst bäst. Därför har vi byggt upp vårt sortiment i både olika prisklasser, utföranden och varumärken. Vårt utbud är väldigt brett och vi har hästtäcken från många olika varumärken. Ett välkänt och stort varumärke är Horseware. Horseware är kända för hög kvalitet, minimerar skav och en passform som ska passa alla sorters hästar. Vi har flera olika modeller från det varumärket. Något som är unikt för oss på Ridersport är att vi importerar våra egna hästtäcken, som vi kallar för Haglunds. Vårt mål med Haglunds är att vi utvecklar och förbättrar hela tiden dessa hästtäcken för att få det allra bästa resultatet. Med just Haglunds är det mycket viktigt för oss att det är en bra passform, kvalité och att produkterna ska vara till för alla plånböcker. Inom vårt prisvärda varumärke finner du hästtäcken i alla dess former och tjocklekar, i flera olika storlekar. Vi har också hästtäcke 100g och hästtäcke 200g som vi nämnt tidigare, allt för att din häst inte ska frysa. Kika in vårt breda sortiment av hästtäcken och titta gärna in billiga hästtäcken på REA.

Att tänka på när du köper täcke till din häst

Det allra viktigaste och syftet med att ha ett hästtäcke är att din häst ska vara nöjd och glad oavsett hur väder eller olika situationer ser ut. Därför har vi på Ridersport flera olika typer av hästtäcken som ska passa bra oavsett vart din häst vistas eller vilken årstid det är. Oavsett om det är en varm sommardag, regnig höstdag eller en kall vinterdag, så har vi täcken som ska få din häst att må som allra bäst. För att göra det lite enklare för dig att veta vad som passar din häst bäst, så har vi några exempel på olika hästtäcken och när dom skyddar som bäst:

Regntäcken skyddar under regniga perioder

Ett utetäcke med inget eller lite foder i. Ett regntäcke med god andningsförmåga är perfekt för att skydda hästen från att bli blöt under regniga perioder.

Övergångstäcke - en blandning mellan regn- och utetäcke

Ett fodrat regntäcke/utetäcke som andas väl. De funkar även bra till de hästar som har en del päls men som fortfarande behöver ett täcke.

Flug- & eksemtäcken mot både insekter och sol

Låt din häst njuta av sommaren! Välj mellan sommartäcke till häst, flugtäcken eller eksemtäcken som skyddar hästen mot insekter och solens starka strålar.

Stalltäcken för en trivsam vistelse i stallet

Ett stalltäcke skyddar din häst mot smuts och fukt inne i stallet. Vi har både tunna och tjocka stalltäcken så att du lätt kan anpassa det efter temperaturen inne i stallet.

Vill du ta reda på ännu mer om de olika hästtäckena vi har på Ridersport är det bara att klicka sig in på just det täcket du undrar över och läsa mer, eller höra av dig till oss för några frågor.

Storlek på hästtäcken från Ridersport

Det är inte alltid så lätt att veta vilken storlek du ska ha på ditt hästtäcke och vad som passar just din häst. För att underlätta för dig så har vi ett par saker som är viktiga att tänka på:

  • När du väljer storlek på täcket mäter du från manken till svansroten. 

  • Ett hästtäcke ska sitta så att det ligger an mot bogen, det ska alltså inte sitta för löst. Det ska gå upp över manken och lätt kunna knäppa täcker undertill och framtill.

Tänk också på att storlekarna kan skilja beroende på tillverkaren. Om det är första gången du ska handla hästtäcken och du har svårt och veta vilket storlek du ska ta, så är ett tips är att prova ut ditt nya hästtäcke med ett tunnare lakan under för att se om det sitter bra. Efter en tid när du provat olika hästtäcken från olika varumärken kommer du få en bra uppfattning hur det just brukar sitta på din häst. För att göra det ännu enklare för dig har vi tagit fram en lista på storlekar här: 

A/B-ponny

105 cm

B/C-ponny

115 cm

C/D-ponny

125 cm

D-ponny/Cob/Full

135 cm

Full

145 cm

X-Full

155 cm

XXFull

165 cm

Har du några ytterligare frågor kan du kontakta oss, vi finns här för att hjälpa dig!

Kontakta oss för frågor kring hästtäcken

Har du fortfarande funderingar kring vad för hästtäcke som passar din häst allra bäst, är du välkommen att kontakta oss. Vi har en väldigt glad och snabb service som mer än gärna hjälper dig! Du kan antingen kontakta oss via mail: info@ridersport.se, ringa oss på 0431-302040eller använda vårt kontaktformulär som finns på vår hemsida under “kontakta oss”. Är du i närheten av Båstad är du välkommen att besöka oss på följande adress: Tomtaholmsvägen 1 269 41 Östra Karup.

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag använda hästtäcke?

Det finns många olika anledningar till varför ett hästtäcke är bra. Några bra anledningar för det är att skydda mot t.ex. insekter, sol, kylan eller regn.

Vad finns det för olika hästtäcken?

Vi har flera olika slags hästtäcke hos Ridersport! Vi har olika beroende på vädret, för olika slags skydd och även från flera olika märken. Vi har även ett eget varumärke som vi rekommenderar att du kikar på, Haglunds - annars hittar du ett brett sortiment av alla sorters hästtäcken här nedanför i kategorivyn.

Vilket är det bästa hästtäcke ni har?

Det är en väldigt svår fråga att svara på då flera faktorer spelar in. Kontakta oss så tar vi reda på vilket hästtäcke som passar din häst allra bäst!

Hur vet jag vilken storlek jag ska ha på mitt hästtäcke?

Under rubriken “Storlek på hästtäcken från Ridersport” ovan så har du en förklaring till vilken storlek du ska välja. Du hittar även en storlekslista som gör det lätt för dig att se vilken storlek du ska välja på ditt hästtäcke.

Finns det olika hästtäcken beroende på vädret?

Ja, det gör det. Vi har alla möjliga hästtäcke mot regn, sol, kyla m.m.

Vilka olika varumärken har ni?

Vi har många olika varumärken inom hästtäcke att välja på hos Ridersport. Här hittar du alla våra varumärken på hela webbplatsen.

Populära produkter i underkategorierna

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen